01 Temmuz 2009

Plastik Poşete Hayır, Yaşasın Pazar Filesi.

Türkiye’de 5 kişiden biri naylon poşet yerine alışverişlerinde bez torba kullansa, bir nesil boyunca ülkemiz 31 milyar 46 milyon 400 bin naylon poşetten kurtulacak. Çünkü, bez torba kullanmak, bir kişi için haftada 6, ayda 24, yılda 288, yaşam boyunca ise 22 bin 176 plastik poşeti kullanmamızı engelliyor.
Devamı için: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=941447&Date=22.06.2009&CategoryID=85

Herkese merhaba. :O) Uuzuun bir tatil yapıp dinlendikten sonra işte gene buradayım. Tatil rotamızı yazmıştım zaten. Yazıcak anlatacak çok şey ve yer var hepsini yazıcam zamanla. Ama ilk önce bu yazıyı yazmak istedim.
Çünkü; O kadar güzel yerler gezdim gördüm ki bunların yok olmasını istemiyorum. Bunun içinde her bireyin yapa bileceği küçük şeylerle çevremizi koruyan büyük bir toplum olabiliriz. Ben, eşim ve çevremdeki arkadaşlarım bunun için ilk olarak naylon poşetten uzak durmaya çalışıyoruz. Bez poşetler kullanıyoruz. Bez poşetin kullanılamadığı yerlerde ise yanımızda taşıdığımız naylon poşetleri tekrar tekrar kullanabiliyoruz. Büyük marketlerde poşetlerini geri dönüşümlü yapmaya başladılar zaten. Bir ben yapsam ne işe yarıycak demeyin (ki hep böyle düşünürüz) sizin yapmanız yanınızdakileri de teşvik edecek bizde olduğu gibi. Her alışverişimde poşete gerek yok dediğimde kendimle guru duyuyorum çünkü dünyamız için iyi bir şeyler yaptığımı biliyorum. http://pazarfilesi.blogspot.com/ da bu duyarlı çabası için çok teşekkür ederim. Sizde bize katılın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

file hem nostalji;hemde kullanılabilirliğiylede gerçekten harika.ayrıca büyük marketlerde poşet yerine file verse ne kadar güzel olur saygılar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails