24 Ağustos 2009

Müzeden Detaylar: Takılar

Buda aksesuar hastalığımdan. Çok güzel ve çok iyi korunmuş parçalar vardı. İlham verici. Flaşlı çekim yasak olduğundan resimler biraz bulanık çıktı. :O)

Müzeden Detaylar: Sandaletler

Mesleki bir hastalık ayaklara bakmak bende.

İstanbul Arkeoloji Müzesi...

Cumartesi günü İstanbul Arkeoloji Müzesine gittik. En son güzel sanatlara hazırlanırken gitmiştim. 10 seneden fazla olmuş. Aklım da sadece özel ışıklandırılmış lahitlerin olduğu karanlık oda ve çizim yapmak için gittiğim heykellerin olduğu oda kalmış aklımda. Fazla uzun sürmez oradan da Ayasofya’ya filan gideriz diye düşünmüştüm. Meğer ne yanlış düşünmüşüm 3 saat sürdü Müze turumuz. Arkeoloji Müzesi Ana ve Ek bina olmak üzere iki ayrı binadan oluşmaktadır. Müzeyle ilgili bilgilere burdan ulaşabilirsiniz
İstanbul Arkeoloji Müzesinin “İlk Türk Müzesi” olarak taşıdığı önemin yanı sıra dünyada müze olarak inşa edilmiş az sayıdaki müze binası arasında yer almasıyla da büyük önem ve ayrıcalığa sahiptir. Ünlü ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından Müze-i Hümayun (İmparatorluk Müzesi) olarak kurulan İstanbul Arkeoloji Müzeleri 13 Haziran 1891'de ziyarete açılmıştır. Çeşitli kültüre ait bir milyonu aşkın eseriyle bugün de dünyanın en büyük müzeleri arasındaki seçkin yerini korumaktadır. Bu gezimiz sırasında çok merak ettiğimiz Marmaray, Metro ve Sultanahmet Kazıların da çıkan eserleri de gördük. "Gün Işığında İstanbul'un 8000 Yılı" adı altında 2007 ağustostan beri sergileniyormuş. İnsan bunları görünce kim bilir daha neler var bu toprağın altında diye düşünmeden edemiyor.
Müzenin birçok bölümü yenilenmiş zevkli bir gezi sağlıyor. Ama diğer taraflar için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Klimalarda çalışmıyordu çok sıcaktı. Birde Topkapı müzesindeki gibi kulaklıklı anlatım zımbırtısından olsa süper olurdu. Bu sene Efes i gezerken de çok yararlı olmuştu.

Spongebob I-D

Mavi Kaplı Kitap...

Ortaköy de sahafları dolaşırken çocukluğuma rastladım. Bu mavi kaplı kitaplardan vardı benim bir sürü. Kitapların arasında görünce birden heyecanlandım açtım sayfalarını kokladım aynı kokuydu.

18 Ağustos 2009

Beyoğlu ve Tramvay.

ilk defa binmiş olamam dimi ???

04 Ağustos 2009

Gülü Seven Dikenine...

Dominic Jones Jewellery Enjoy.

03 Ağustos 2009

Alexander Mc Queen.


Kelimelerin kifayetsiz kaldığı an... Alexander Mc Queen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails