27 Ocak 2009

Çantalarım size yer yaptım...

Bunu yapalı bayağı oldu aslında. Zara Home dan porselen ve ahşap kapı kulpları almıştım. Dolap yaptırmayı düşünüyordum onda kullanmayı planlamıştım fakat dolaptan vazgeçtim kulplarda elimde kaldı. Bunları nasıl değerlendire bilirim diye düşünürken böyle bir fikir geldi aklıma. Çantalarımın da bir askıya ihtiyaçları vardı. Aslında çıtaları da kendim yapmayı düşünüyordum ama koçtaş ta hazırını görünce uğraşmaya değmez dedim. Bu askıları hatırlarsınız hani açılıp kapanan askılardan. Üzerinde ahşap askı kısımlarını çıkarıp yerine kendi kulplarımı taktım ve sonuç :O)

Bu günkü eğlencemiz Maketixler...

Bu gün şirkette bu maket oyuncakları bulduk. Daha doğrusu Moşe bulmuş bizim odaya getirdi. İşi gücü bırakım bunları yapmaya başladık. Çok eğlenceli ama bir o kadarda zordular. Sözüm ona çocuklar için ama biz yaparken bayağı zorlandık. Çocuklar nasıl yapacak biz zor yapıyoruz diye de söylendik ama kesin onlar daha rahat yaparlar. Sonuçlar süper.

Ev Yapımı Light Box...

Light Boxımı en sonunda yaptım oley... Nasıl mı yaptım? Şöyle efendim: Beyaz ve ışık geçiren bir kutuya (Resim:2) ihtiyacımız var öncelikle. Bunu isterseniz kâğıttan isterseniz kumaştan yapabilirsiniz. Ben şanslıyım şirkette beyaz pleksi bir kutu buldum sadece arkasını kapamam yeterli oldu. Birde spotlara ihtiyacımız var. Ben onları da kendim yaptım çünkü elimde iki adet masa lambası duyu vardı. Masa lambalarım kırılmıştı ama elektrik aksamı çalıştığı için atmaya kıyamamıştım işe yaradılar en sonunda. Onların ışıklarını toparlamak için mukavva ve alüminyum folyo yeterli oldu. Mukavvaları huni haline getirip (Resim:1) içlerini de alüminyumla kaplayıp kutunun yanlarına yapıştırdım(Resim:2) ve ilk deneme fotoğrafım(Resim:3).Fena sayılmaz dimi? (Ayakkabı benim tasarımım bu arada):O) Tabi biraz daha deneme birazda photoshopla daha iyi sonuçlar alırım.

22 Ocak 2009

Ozan Musluoğlu - Coincidence


Ozan Musluoğlu "Coincidence" isimli ilk solo albümünü 12.01.2009 Tarihinde müzik marketlerde yerini aldı. 12.01.2009 gecesi de albümün ilk konserini İstanbul Jazz Center'da izleme şansımız oldu. Aslında Jazz dan anlamam ve pek de dinlemezdim. Ama Ozan ile beraber hayatımıza Jazz da girdi. Ve bundan sonrada hayatımızda olacak. Çokta iyi olacak :O) Eline, koluna, aklına sağlık çok güzel bir albüm hele canlı dinlemek başka güzeldi.

Bilgi: "Ozan Musluoğlu İstanbul Bilgi Üniversitesi müzik bölümü mezunu olan Ozan Musluoğlu jazz tutkunlarının yakından tanıdığı Kerem Görsev, İmer Demirer, Dena DeRosa, Allan Haris ve Veanessa Rubin gibi birçok değerli isimle de aynı sahneyi paylaşma şansını yakaladı. Athena grubu ile birçok turne ve konserlere katılan sanatçı 2004 yılında düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında dördüncülük kazanarak ülkemizi temsil eden grubun üyesi olarak yarışmada yer aldı.Ozan Musluoğlu’nun albümünde kendisine ait 6 şarkının yanında Antonio Carlos Jobim’e ait Ligia isimli eser de yer alıyor."

Nike'ın Remixed&Recut Çılgınlığı...

Nancy Wu 'dan Nike'ın 2010 yaz için yeni yorumu karşınızda. Nike ayakkabıların kesilip biçilmiş Remixed&Recut serisi. Wu bir tasarım öğrencisiymiş. Geçtiğimiz yaz Nike’ın kadın tasarım ekibinde staj yapmış.Ve ortaya Nike Remixed&Recut serisi çıkmış.Gladyatör sandaletlerden esinlenmiş sanırım.
http://www.nwudesign.com/
http://www.todayandtomorrow.net/2008/12/12/nike-remixed-recut/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails